Dolar currency
40,0293
0.08%
YatırımX Şirket Haberleri Küresel Şirket İflasları Son 12 Yılın Zirvesinde! Başta Hangi Ülke Var

Küresel Şirket İflasları Son 12 Yılın Zirvesinde! Başta Hangi Ülke Var

Dun & Bradstreet, CRIF grup altında faaliyet gösteren Türkiye merkezli şirket, "2024 Küresel İflas Raporu"nu kamuoyuna açıkladı. Rapor, dünya genelinde şirket iflaslarının arttığını gösteriyor.

Türkiye'de faaliyet gösteren Dun & Bradstreet, CRIF grubu çatısı altında yer alıyor. Şirket, son olarak "2024 Küresel İflas Raporu"nu kamuoyuyla paylaştı. Raporda, dünya genelinde iflas eden şirketlerin sayısına ve sektörlere ilişkin detaylı bilgiler yer alıyor. Türkiye'nin de içinde bulunduğu global ekonomik durumun analiz edildiği rapor, iş dünyasında dikkatle takip ediliyor.

Rapor, Dun & Bradstreet Worldwide Network (WWN) üyelerinin 47 ülkeden sağladığı kapsamlı verilerin, Dun & Bradstreet’in deneyimli ekonomistleri tarafından titiz bir şekilde analiz edilmesiyle hazırlandı.

Dun & Bradstreet, “2024 Küresel İflas Raporu”, küresel anlamda şirket iflaslarının son 12 yılın en yüksek seviyesine çıktığını ortaya koydu.

Rapora göre, pandemi sonrası sağlanan devlet desteklerinin sona ermesiyle açığa çıkan yapısal zayıflıklar, sıkı para politikaları ve yüksek faiz oranlarının borç yükünü artırması, zayıf küresel talep, küresel ekonomik büyümenin yavaşlaması, tedarik zincirinde yaşanan sorunlar ve jeopolitik gerilimler gibi olumsuz birçok faktör geçen yıl küresel anlamda yaşanan iflaslardaki artışta etkili oldu.

Ukrayna, yüzde 126 artışla şirket iflaslarında birinci sırada Dun & Bradstreet, “2024 Küresel İflas Raporu”na göre, Ukrayna, Polonya, Fransa, Kanada, Suudi Arabistan, Endonezya ve Avustralya’da şirket iflasları son dört yılda yıllık yüzde 20’nin üzerinde arttı.

Rapor, Türkiye’de ise 2024 yılında şirket iflaslarında yüzde 23 artış yaşandığını gösterdi.

Yunanistan, şirket iflaslarında 2024 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 48 düşüşle en iyi performans gösteren ülke oldu.

Dun & Bradstreet COO’su Julian Prower, şirketlerin proaktif ve stratejik bir risk yönetimi yaklaşımını benimsemeleri gerektiğine dikkat çekiyor. Müşteri, tedarikçi ve iş ortaklarının finansal sağlığını yakından izlemek, kredi değerlendirmelerini güçlendirmek ve sağlıklı bir nakit akışı sürdürmek önem taşıyor.

Dun & Bradstreet Baş Ekonomisti Dr. Arun Singh'e göre, 2024 yılında küresel şirket iflasları, pandemi sonrası dönemin gecikmeli etkileriyle birlikte son on iki yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Singh, 2025 yılında da iflasların artmaya devam edebileceğini belirtiyor.

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır?
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *