SOA Toplu Yemek, 15 farklı ilde 60 bin çalışana yaptığı anket sonucunda 2024 yemek trendlerini belirledi. Araştırmaya göre, çalışanların en çok tercih ettiği işyeri yemeği tas kebabı oldu. SOA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Can Kocabaş, işverenlerin çalışanları ofise çekmek için yemeklerin önemli bir faktör olduğunu belirtti. Özellikle sağlıklı ve glütensiz seçeneklerin menüde yer almasıyla ofis çalışmalarının daha cazip hale geldiğini söyledi. Bu trendlerin işyerlerindeki yemek kültürünü şekillendirmesi bekleniyor.
Çalışma hayatında esneklik kavramı giderek daha fazla önem kazanmaktadır. Geleneksel iş modelleri yerini daha yenilikçi ve adaptif yaklaşımlara bırakmaktadır.
SOA Toplu Yemek'in 2024 Yemek Trendleri araştırması, çalışanların yemek tercihlerindeki değişimi gözler önüne sermektedir. Öğle yemeği seçimlerinde sağlıklı ve çeşitli seçeneklerin ön plana çıktığı görülmektedir.
Araştırmaya göre, tas kebabı en çok tercih edilen öğle yemeği olurken İzmir köfte, piliç roti, etli nohut, patates oturtma ve musakka gibi geleneksel yemekler de popülerliklerini korumaktadır.
Ankete katılan çalışanlar, özellikle tavuklu/etli wrap ve hamburger gibi sokak lezzetlerini tercih ettiklerini belirtmişlerdir. Özel günlerde ise dünya mutfaklarından lezzetlerin menülere eklenmesi talep görmektedir.
Pandemi sonrasında, toplu yemek hizmetlerinin evden çalışma döneminden ofis ortamına geçişle birlikte önemli bir değişim yaşadığı gözlemlenmektedir. İşverenler, çalışanları ofise çekmek için çeşitli yemek hizmetleri ve esneklikler sunmaktadırlar.
Çalışanların beslenme ihtiyaçlarına uygun çeşitli seçenekler sunulması, günümüzde iş yerlerinde mutluluğu artıran unsurlardan biri haline gelmiştir. Vegan, glütensiz gibi özel diyet ihtiyaçlarına yönelik seçeneklerin artması da dikkat çekmektedir.