Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), mayıs ayına ait Gıda Fiyat Endeksi verilerini paylaştı. Yapılan açıklamaya göre, mayıs ayında gıda enflasyonu yüzde 1,21 olarak belirlendi. Önceki ay olan nisan ayında ise TEPAV'ın verilerine göre gıda enflasyonu yüzde 2,68 seviyesinde gerçekleşmişti. Bu veriler, Türkiye'de gıda fiyatlarının seyrine ilişkin önemli bir gösterge niteliğindedir.
Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), mayıs ayına ilişkin Gıda Fiyat Endeksi'ni (TEGE) yayımladı. TEGE verilerine göre, mayıs ayında aylık gıda enflasyon oranı yüzde 1,21 olarak hesaplandı.
Mayıs ayına ilişkin mutfak enflasyonunu TÜRK-İŞ yüzde 4,40 olarak belirledi. İstanbul Tüketici Fiyat Endeksi (İTÜFE) yüzde 3,24 ve İTO Ücretliler Geçinme Endeksi (ÜGE) ise yüzde 0,09 olarak açıklandı.
Mayıs 2025 itibarıyla yıllık gıda enflasyonu TEGE ile yüzde 30,6 olarak gerçekleşti. TÜRK-İŞ mutfak enflasyonu yüzde 32,3, İTÜFE yüzde 40,5 ve ÜGE ise yüzde 35,8 olarak hesaplandı.
Mayıs ayında taze meyve ve sebze kategorisinde fiyatı en çok düşen ürünler arasında sivri biber, çarliston biber ve salatalık yer aldı. Ancak limon, kivi ve portakal gibi ürünlerde yüksek fiyat artışları yaşandı. Diğer kategorilerde ise kuru kayısı, Antep fıstığı ve margarin gibi ürünlerde fiyat artışı gözlenirken balık, yumurta ve ayran gibi ürünlerde fiyat düşüşleri kaydedildi.